Sådan finder du de perfekte vinduer

01 November 2021 Steffen Petersen

Vinduer er ret så vigtige at have i dit hjem. Vinduer giver et flot lysindfald i hjemmet, og er også nødvendige, hvis du skal have luftet ud. Hvis du står og skal i gang med at finde nye vinduer, så er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Det har vi skrevet lidt om i dette indlæg. Læs med her, og bliv klogere på, hvilke vinduer du skal vælge.

 

 

1. Hvilken stil skal det være?

Vinduer kan komme i forskellige slags størrelser, men særligt også i flere stilarter. Hvis du gerne vil have moderne vinduer til dit hjem, så kan du enten vælge mellem sidehængte vinduer eller fastkarme vinduer. Hvis du har et vindue, der er fastgjort i rammen, vil det ofte være billigere end et sidehængt vindue. Det eneste negative ved dette, er at fastkarme vinduer ikke kan åbnes op for. Her skal du så sørge for, at vinduet har nogle ventilationsfunktioner. Sidehængte vinduer er generelt ret moderne og koster lidt ekstra, men de giver god udluftning og et pæn lysindfald.

Hvis du derimod har et ældre hjem, hvor stilen er mere klassisk, så kan du vælge enten dannebrogsvinduer eller bondehusvinduer. Det vil passe godt med stilen, fordi vinduerne er delt op med flere sprosser. Du kan se på flere vinduer via dette link: https://klarvinduer.dk/vinduer/dannebrogsvinduer

 

Hvor god isolering skal vinduerne have?

Når du kigger på vinduer og skal vælge de bedste til dit hjem, bør du være opmærksom på, hvilke vinduer der isolerer bedst. Vinduer uden isolering vil hjælpe varm luft med at slippe ud af dit hjem, og det kan koste dig meget i form af varm luft op til flere tusinde af kroner om året. Derfor skal du undersøge, hvordan u og g værdien er i vinduet. Her vil der måles ud efter, hvor godt vinduet isolerer, samt hvordan vinduet indoptager solvarme udefra. Hvis du er i tvivl, så spørg en forhandler af vinduer, om hjælp til at finde ordentlig isoleret vinduer.

More articles