Øl-myter: Kan øl blive for gammelt?

13 December 2022 Anders Hansen

editorial

Øl er en populær drik, som mange mennesker nyder. Der er dog nogle myter om øl, som mange tror på. For eksempel kan man få at vide, at øl kan blive for gammelt og dermed smage dårligt. Dette er dog ikke sandt – øl kan sagtens holde sig i lang tid uden at miste sin smag. I dette blogindlæg vil vi komme ind på de forskellige myter om øl.

Øl kan nemlig opbevares i lang tid uden at miste smag eller kvalitet. Faktisk er mange øl beregnet til at blive lagret med tiden – nogle smager endda bedre, når de har fået lov til at lagre. Så selv om det er muligt, at der findes øl med dårlig smag, betyder det ikke nødvendigvis, at øllet er blevet dårligt alene på grund af dets alder.

ølbrygning

Hvad kan føre til, at øl bliver dårligt?

De største syndere er normalt dårlige opbevaringsforhold og forurening fra eksterne kilder som f.eks. bakterier. Ukorrekt opbevaring kan forårsage oxidation, hvilket vil resultere i et gammelt og ubehageligt smagende bryg. Forurening fra bakterier kan også forårsage fordærv, hvilket resulterer i en sur eller metallisk smagende væske.

Hvis du mener din øl er blevet dårlig, er det bedst at smide den ud. Du kan også forsøge at kurere den ved at tilsætte et par dråber hvid eddike eller citronsaft (eller begge dele) til flasken og ryste den godt igennem. Dette skulle hjælpe med at reducere eventuelle smagsforstyrrelser forårsaget af oxidation eller forurening.

Så selv om der er mange øl-myter, kan du ved at forstå, at øl kan opbevares i lang tid uden at blive dårligt, undgå at spilde dit øl. Med den rette pleje og opbevaring vil dine yndlingsøl forblive lige så lækre som altid!

Man kan bedst have kontrol over øl, hvis man brygger det selv, og det kan man gøre via egen ølbrygning.

More articles