Hvad udgør en dør i fremtiden?

27 June 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man tænker over det, så har en dør egentlig ikke forandret sig særligt meget gennem tiden.

Det er mest sådan noget med låsen, overvågningen, og hvad man hænger på den, for selve døren i sig selv har ikke undergået de store forandringer, for den er jo fin nok, som den er.

Man vil ikke støde hovedet mod toppen af dørkarmen, døren skal lukke tæt uden at ramme til og heller ikke have for store åbninger. Den skal være højere, end den er bred.

Materialerne hvorved man laver en dør, har forandret sig, men sådan er det også sket med så mange andre ting gennem tiden.

Så når man ser på moderne døre, man kan købe, såsom https://klarwindows.co.uk/external-doors/doors-with-sidelights , så har de i det store og hele ikke forandret sig så gevaldigt, at man kan kalde det et paradigmeskifte eller en decideret revolution, der er sket.

dør

Dørene kan måske forandre sig med tiden

Det er mere sådan noget som svingdøre eller automatiske døre, som man mere kan kalde den store forandring med dørenes udvikling.

Så hvordan vil det se ud med døre i fremtiden?

Man kan gætte på, at det måske er nogle, som man meget hurtigere kan åbne, måske kigge igennem, puste op eller meget andet, men selve idéen med døren kommer nok ikke til at forandre sig det store.

For når man har opfundet noget, som der bare fungerer virkelig godt, så er der jo ingen grund til at ændre det fundamentale, men mere se på tingene omkring døren, man kan gøre noget ved.

For vi bliver dog ved med at ændre på de ting, vi har, og det har også noget at gøre med de teknologiske udviklinger, som vi skaber, for dem bruger vi også til at se, om vi kan ændre på de ting, som vi allerede har.

More articles