Ved man reelt, om der er grund til at besøge et misbrugscenter?

26 July 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det kan lyde så alarmerende, hvis man begynder at tale om at skulle i behandling på et misbrugscenter, og nogle gange vil misbrugeren da også benægte, at dette kan komme på tale, selvom der virkelig er behov for at gøre nogle radikale ændringer her.

Dog ser man også, at skrækken kan være hylet ud af proportioner, og der vitterligt ikke er brug for at bruge penge eller optage plads på et behandlingscenter.

Se bare et eksempel på, hvad et behandlingscenter kan gøre for dig: https://behandlingscenter-stien.dk

Er man parat til at sætte vind og vejr i bevægelse, fordi man mistænker et misbrug?

Misforstå os ikke, hvis man har en mistanke om, at en person er misbruger, så kan der bestemt være noget om det, men før du farer i flæsket på vedkommende, så bevar lige husfreden og den gode stemning ved som en start at nævne det for andre, uden vedkommende selv ved det.

Dette er ikke for at gå bag om ryggen på en person, men hvis man lige hører ad, om det er ens egen opfattelse, om man måske er gal på den, eller om andre har haft samme mistanke, så kan man få en idé om, hvorvidt man er på rette spor eller ej.

Selv hvis der skulle være behov for hjælp, så kan man måske gøre det i et mindre omfang, end at man sender vedkommende i behandling på et behandlingscenter.

Der findes hjælp at hente i mindre omfang, så man kan overlade pladserne på et behandlingscenter til dem, der virkelig har brug for det.

Det store spørgsmål er jo ofte, om der er tale om et forbrug eller et misbrug. Taler man ulovlige substanser, så er der næsten altid tale om et misbrug.

Er der derimod tale om et lovligt substans, som mange benytter sig af, så kan der netop måske kun være tale om et forbrug.

More articles