To gode råd før du sælger din bil

29 September 2021 Steffen Hansen

Det kan være, du pludseligt står og ikke behøver din bil længere. At have bil er meget dyrt, da du både skal betale benzin, vægtafgift og årligt service. Det kan hurtigt løbe op i mange penge, så derfor er det vigtigt, du overvejer om det er værd at beholde din bil. Hvis du gerne vil sælge den, så har vi skrevet to gode råd til dig, før du sætter den til salg på DBA eller et andet sted. 

1. Tag bilen forbi en mekaniker

Det er altid en god idé at få din bil forbi en mekaniker, før du sælger den. Det kan faktisk godt kræves af dig af sælger, hvis du har fundet en, der gerne vil købe den. Du kan komme køber i forkøbet med at få din bil til service eller syn, så køber har alle de korrekte oplysninger på din bil. Du kan ende i problemer, hvis du sælger din bil med falske informationer om din bils tilstand. Det nytter ikke noget at snyde, for i sidste ende går det ud over dig.

En mekaniker vil typisk gå hele bilen igennem fra top til tå. Det er alt fra bremseklodser, tilstanden af motoren eller de bærende komponenter, som støddæmpere eller hjulophæng. Det er for at sikre, du ikke sælger en bil ud til en køber, der potentielt kan få en bil, der går i stykker efter kort tid. Så husk at få din bil til mekaniker, før du sælger den.  Du kan finde værksteder, der kan tage et kig på din bil, før du sælger den. Vi kan anbefale https://jhauto-ishoej.dk/vaerksted/ til jobbet. 

2. Få andre til at hjælpe dig

Hvis du er usikker på, hvordan du sælger din bil på en korrekt måde efter lovgivningen, så kan du få ekstern hjælp. Hos Du kan enten sælge din bil ved auktioner, hvor folk kan hjælpe dig på vej. Eller du kan bruge bilforhandlere til at opkøbe din bil for en pris. Hvis du gerne vil undgå alt papirarbejde med køber eller lignende, så kan du få din bilforhandler til at lave et prisoverslag for dig. Så kan du se, hvad din bil er vurderet til og så kan de købe den af dig. 

More articles