Tjek hvilken hund der passer til din bolig, inden du beslutter dig

28 May 2020 Emilie Jacobsen

editorial

Hvis du står over for at købe en hund, er der en række forskellige faktorer, du bør overveje. En af de faktorer er, hvilken form for hund der vil passe bedst ind, der hvor du bor. Først og fremmest handler det om at finde ud af, om der er nogle regler på området. Hvis du bor i lejebolig, kan det være, at foreningen har bestemt, at der er nogle bestemte hunderacer du må have. 

Er der ingen regler på området, handler det om at se på, hvilken hunderace der vil passe ind. En stor hund er voldsom at have i en lille bolig. I det tilfælde kan det derfor være smartere for dig, at du vælger en mindre race. Bor du i lejlighed, kan det derudover være en god ide for dig, at du overvejer en hunderace, der ikke gør af alle, der går forbi uden for lejligheden. 

En anden faktor, der kan spille i forhold til, hvilken du skal vælge, alt efter hvor du bor, er hvor langt der er til grønne områder. Har du valgt en hunderace, der kræver meget motion, kommer du naturligt til at bruge meget tid der. Hvis du har langt til grønne områder, kan det være rarest, at du kan cykle eller køre i bil. Det sætter også nogle begrænsninger i forhold til hundens størrelse. 

Et sted, hvor du kan få meget mere inspiration til at købe hund, er på bloggen voresdyr.dk. De har skrevet den ultimative tjekliste til alt, hvad du bør tænke på, inden du kaster dig ud i at få en hund. Det er ikke bare, hvilken hunderace der passer til det sted, du bor, men også hvad det koster at have en hund, hvor meget tid det kræver at have en hund, og hvor du egentlig kan købe en hund henne. 

More articles