Spar mange penge med smart lækagesporing

29 September 2021 Emilie Jacobsen

editorial

Har du mistanke om, at der er en lækage i et af rørene i din bolig? I det tilfælde forventer du sikkert, at du nu kommer til at bruge rigtig mange penge på at få det repareret. Sådan behøver det dog ikke at være. Der findes nemlig i dag meget præcise former for lækagesporing. Dermed er det muligt at sige med få centimeters nøjagtighed, hvor der er en lækage henne. Det gør det muligt at sætte ind meget målrettet, når den skal udbedres. 

Et af de firmaer, der kan hjælpe dig med denne form for lækagesporing, er Aarhus Termografi. De har stor erfaring på området og kan udføre sporingen på flere forskellige måder. Dermed kan de vælge den metode, der passer bedst til at gøre det hjemme hos dig. Det er en kæmpe fordel for dig, at du kan få gjort det så hurtigt og så nøjagtigt. Det sparer dig virkelig for meget tid og for mange penge. 

Sådan foregår lækagesporing 

Den mest effektive form for lækagesporing er med isotopvæske. Der bliver brugt Brom82. Det er genkendt af Sundhedsstyrelsen, at det bliver brugt i rør til brugsvand. Et firma som Aarhus Termografi skal løbende have fornyet deres tilladelse til at bruge det. Du kan derfor være sikker på, at de har de fornødne tilladelser, og at alt er i orden. Når der bliver fejlsøgt med Brom82, kan du få en nøjagtighed på under 10 cm i forhold til, hvor lækagen er. 

Hvis der er en lækage under jorden, er det dog ikke muligt at bruge isotopvæske. Den kan kun spores ned til 40 cm. I stedet er det nødvendigt at bruge sporingsgas. Det er ikke helt så præcist, men kan alligevel vise med en nøjagtighed på en halv til en hel meter, hvor lækagen er. En fordel ved sporingsgas frem for isotopvæske er, at det er væsentligt billigere. 

More articles