Sandwich – En lækker skydning med mange muligheder

26 October 2023 Arian Khameneh

editorial

En sandwich er en skive brød med fyld imellem. Det kan være alt fra ost og skinke, æg og bacon, til grøntsager og hummus. En sandwich kan være både sund og usund alt efter, hvilket fyld der anvendes. Den er også en nem løsning på madpakken eller frokosten, hvor den kan varieres i det uendelige. Læs videre for at få inspiration til, hvordan du kan lave en lækker sandwich.

De klassiske sandwiches

Sandwichs findes i forskellige former og farver. De klassiske sandwichs, som er elsket af mange, er skinke- og ostesandwichen, kyllingesandwichen og æg og bacon. Den klassiske skinke- og ostesandwich består af to skiver brød med skinke og ost imellem. Kyllingesandwichen er med kylling, salat og dressing, og æg og bacon sandwichen består af to skiver brød med stegt æg og bacon imellem. De klassiske sandwich er hurtige og nemme at lave, og de kan spises både varme og kolde.

Sund og grøn sandwich

Har du lyst til en sund sandwich, så vælg grøntsager som fyld. Grøntsager giver nemlig en masse vitaminer og smag. Prøv eksempelvis at tage en grovbolle og fyld den med salat, agurk, tomat, kylling og en røget paprika dressing. Du kan også vælge at smøre en skive rugbrød med hummus og toppe med ristede grøntsager og fetaost. En sund sandwich kan varieres, så den passer til din egen smag og foretrukne grøntsager.sandwich

Den internationale sandwich

Sandwich findes ikke kun i Danmark, men også i andre lande. Et eksempel herpå er en cubanosandwich fra Cuba, som er en varm sandwich med skinke, svinekød, ost og sennep. I USA findes en Reuben sandwich, som er med pastrami, ost, sauerkraut og russisk dressing. Den engelske Fish and Chips er også en form for sandwich med friterede fiskefileter i en bolle. Vil du også prøve en sandwich, der er inspireret af andre lande, så lav en cubanosandwich eller engelsk Fish and Chips sandwich.

Madpakkesandwich til børnene

Er det lige så svært at lave madpakke hver dag som at finde på aftensmad? Det kan hurtig bliver kedeligt, hvis du ikke varierer indholdet. En sandwich i børnenes madpakke er både nemt og lækkert. Lav en pitasandwich og fyld den med skinke, ost og grøntsager. Du kan også vælge at smøre et stykke groft rugbrød med nutella og toppe med bananskiver. Lav en sandwich, der passer til børnenes smag, og det vil helt sikkert blive spist med stor fornøjelse.
Sandwich er ikke bare en almindelig skive brød med fyld. Det er en let og nem måde at lave frokost, madpakker og aftensmad på. Med inspiration fra de mange forskellige typer af sandwich, som findes, kan du lave en sandwich, der passer til netop din smag og ønsker. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan putte i en sandwich. Så find selv på dit næste sandwich-kreation hos https://www.daellekatessen.dk/.

More articles