Sådan kommer dit dit misbrug til livs

07 April 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Har du et for stort forbrug af alkohol eller et decideret misbrug, er der der hjælp at hente på et af de mange misbrugscentre, der ligger rundt omkring i landet. Det er gratis at modtage hjælp forudsat at du er villig til at opgive dit cpr. nr. Det skal udelukkende bruges for at knytte en betaling til et cpr. nr., hvilke er lovpligtigt. Har du ikke lyst til at opgive dit cpr. nr. kan du vælge at forblive anonym mod at du selv betaler for behandlingen. Du kan læse mere her https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

Den første del af behandlingen er en råd og vejledningssamtale. Her har du mulighed for at få anonym rådgivning. I nogle tilfælde er det nok til at kvitte en dårlig vane, men for andre skal der en længere behandling til. Ofte flere gange.

alkoholbehandling

Behandling for alkoholmisbrug

En behandling for alkoholmisbrug tager som udgangspunkt i det enkelte menneske og arbejder både med den reelle afgiftning og afhængighed, men også med de årsager, der ligger til grund for misbruget. De bliver bearbejdet og misbrugeren vil få nogle værktøjer til at klare en dagligdag uden af skulle ty til alkohol. Samtidig vil der ofte blive fulgt op efter en endt behandling. Det er med til at mindske risikoen for tilbagefald.

Ofte er ens venner også selv misbrugere og sjældent bakker de op omkring en behandling. Snare det modsatte. Desværre.

Det betyder at man skal ud og finde nye venner og den tid man normalt har brugt på ens misbrug, skal fyldes ud med noget andet. Af ren og skær ensomhed eller kedsomhed får folk til at vende tilbage til gamle vaner.

Ved stadig at være tilknyttet behandlingscenteret, er det muligt at få hjælp, hvis der er behov for det og det er også muligt at få hjælp til at finde et job, nye interesser og venner.

More articles