Sådan får dit soveværelse et fransk udtryk

19 April 2022 Lærke L. S. Christensen

Tag ferieidyllen med dig ind i soveværelset 

Nogle sover som en drøm, når de er på ferie. Man er væk fra hverdagens trummerum, stress og jag, og man kan slappe helt af under sommersolens blå himmel.

For andre er det en helt anden historie.  Nogle ser glædeligt frem til deres hjemkomst, hvor gensynet med deres egen seng er stort. Men er der en måde hvorpå man kan kombinere  feriestemning, med den tryghedsskabende aura, som kun din egen seng har? 

Som at falde i søvn i Sydfrankrig 

Nogle er så heldige, at de har altaner med gennemgang fra deres soveværelse.  Her har de måske udsigt til naturens skønheder, enten vand, skov eller sin hyggelige have. Andre kan nyde byens susen og liv fra deres storbylejlighed, ved blot at slå altandørene op.

Altanen har, om end den befinder sig i forstaden eller i storbyen, utroligt mange forskellige potentialer, alt efter hvilken kontekst, den befinder sig i.

image¨

Sådan skaber du overgang mellem dit soveværelse og din altan

Der findes utroligt mange flotte, genbrugsvenlige og unikke vintagefund til din altan – det handler blot om, at du investerer lidt tid i at holde dig opdateret, på diverse genbrugsider. Nogle steder kan du spare, eksempelvis på et brugt café-sæt, hvor du kan nyde dagens første solskinstimer og med en varm kop kaffe. Altankasser er sjældent dyre, særligt hvis du finder dem brugt eller i discountsektionen i dit lokale supermarked.

Trænger dit soveværelse og altan til en kærlig hånd, så bør du overveje hvilket udtryk, som de tilsammen skal give. Du kan gøre soveværelset luftigt, lyst og skandinavisk med fine store vinduer og døre med sprosser, for at skabe en mild og hyggelig stemning. Drømmer du derimod om et pift af ferie, kan du invitere Sydfrankrig ind i dit soveværelse, med en dobbelt altandør, for et frankofilt udtryk. 

More articles