Mange muligheder for flotte gulve

04 April 2022 Niels Geckler

editorial

Et flot gulv sætter et positivt præg på hele rummet, og der er mange muligheder. Så måske leder du efter nogen til at udføre gulvarbejde i Hobro, hvis du bor på de kanter.

Hvis du skal have et nyt gulv i et af hjemmets rum kan du vælge mellem forskellige løsning – trægulv, råt beton, et tæppe fra væg til væg, træ eller laminat, måske fliser, eller en af de mange forskellige slags vinyl, måske naturproduktet linoleum. De giver hver især rummet vidt forskellige udtryk og ud over det rent visuselle skal du også tænke på det praktiske.

De forskellige former for gulve har hver deres karakteristika og fordele og ulemper. Nogle er mere praktiske og lettere at holde end andre mens nogle er ekstra slidstærke. Hvilken type af gulv du vælger til rummet må derfor også i høj grad afhænge af, hvad rummet skal bruges til. Og hvis der er tale om et vådrum er der nogle helt særlige krav og hensyn, som du ikke kan komme uden om.

gulv

Mange muligheder med trægulve

Hvis du allerede har trægulv, men føler at det er blevet grimt, trist og slidt at se på, ja så er løsningen måske at få det slebet ned eller høvlet af. Det giver en ny overflade, så du der efter kan vælge hvilken form for efterbehandling du vil give gulvet.

Du kan lakere det nye eller nyligt afslebne trægulv, eller de kan give det en ludbehandling eller olie. Både lud og olie fås med pigment i, så gulvet bliver tonet for eksempel over i noget lyst. Et ludbehandlet gulv kan have et rustikt og råt look som mange er glade for. Men sådan et gulv kræver vedligeholdelse, pleje og opmærksomhed. Platter og snavs kan nemt trænge ned og sætte sig i træet. Det nemmeste trægulv at have med at gøre er det lakerede.

More articles