Lasagne – en klassisker til fryseren

06 April 2018 Camilla Skøtt
Lasagne - en klassisker til fryseren

I en travl hverdag kan det være svært at nå at lave ordentlig aftensmad hver dag. Arbejde, fritidsaktiviter og helt almindelig træthed kræver, at der indimellem er en ret i fryseren, man bare kan hive frem – det er nemt, bekvemt og så behøver det ikke være usundt.

En af de klassiske retter, der egner sig perfekt til fryseren, er lasagne. Og til dig, der laver lasagnen decideret til fryseren, har jeg et lille tip: Lav den i en foliebakke og frys den ned, inden du bager den. Så får du frisklavet lasagne, den dag du tager den ud af ovnen for at bage den.

Opskrift på lasagne

Familiens yndlingslasagne indeholder ikke en masse grøntsager; den er enkel og lige ud af landevejen. Opskriften får du her:

Ingredienser til kødsauce:

500 g. hakket oksekød

1 løg

4 fed hvidløg

4 revet gulerødder (okay, lidt grøntsager er der i)

1 oksebuillon

7 dl mælk

1 dåse hakkede tomater

1 dåse tomatpuré

1 håndfuld hakket basilikumblade

Oregano

Salt og peber

Ingredienser til becahmelsauce:

25 g. smør

4 spsk mel

5 dl minimælk

Salt og peber

Revet muskatnød

Yderligere:

Lasagneplader

Rasp

Fremgangsmåde:

Du starter med at lave kødsaucen, og du kan sagtens gå i gang i god tid, da den kun bliver bedre af at stå og simre. Hak løg og hvidløg og svits det i en stor gryde i lidt olie. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det af. Tilsæt gulerødder, hakkede tomater og tomatpuré og derefter mælk og buillonterning. Til sidst tilsætter du basilikum og oregano og smager til med salt og peber.

Lige inden lasagne skal lægges i lag, laver du bechamelsaucen. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken stille og roligt, mens du rører rundt, lad saucen koge igennem et par minutter og smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Læg lasagne sammen ved at lægge kødsauce i bunden af et fad, derefter et lag bechamelsauce og til sidst lasagneplader – og start så forfra, indtil fadet er fyldt op. Afslut med et fint lag rasp og bag lasagen ved 200 grader i 25-30 minutter.

More articles