Klassisk eller utraditionel parfume? Vælg den rette

09 December 2019 Astrid Pedersen

editorial

Det kan godt være rigtig vanskeligt at vælge den rette parfume. Mange mennesker går som katten om den varme grød, når de skal finde deres nye signatur duft. Markedet for parfumer af alle typer er nærmest eksploderet – der kommer stedse nye brands fra nye producenter til, og de eksisterende brands udvikler nye dufte eller varianter af eksisterende, klassiske parfumer, som sendes på gaden i eet væk.

Det kan virke ganske uoverskueligt at skulle bevæge sig rundt i stormagasinernes parfume afdelinger. For hvad skal man vælge? Skal man gå med en klassisk, traditionel og genkendelig duft, som sender et tydeligt signal til omverdenen om hvilket udtryk, man ønsker sig? Eller skal man kaste sig ud i en af de nye og innovative – måske endda eksperimentale – dufte, som er dukket op inden for de seneste år. Og er det en god idé at vælge en molekylær parfume frem for en konventionelt opbygget parfume?

Find den rette parfume – med tålmodighed og omhu

Svaret må blæse lidt i vinden. Det kommer nemlig meget an på den enkeltes individuelle kemiske sammensætning, hvilken type parfume som passer bedst til vedkommende. Generelt kan man dog sige, at ønsker du at bruge din parfume i dagtimerne på dit job eller når du forventer at skulle bruge offentlige transportmidler, bør du ikke vælge en tung, krydret og påtrængende duft.

Disse bør reserveres til aftenbrug, ligesom den markante makeup og den festlige påklædning. Og der ud over bør du aldrig købe en parfume uden at have afprøvet den på huden først. Du vil hurtigt opdage, at parfumen, når den udvikler sig, vil dufte markant anderledes end hvis du blot har snuset til en duft prøve.

Når først du har fundet din rette duft, kan du med fordel købe din parfume billigt online. Find din parfume i det store udvalg på sephora.dk

More articles