Hyr en headhunter, når vigtige stillinger skal besættes

Hyr en headhunter, når vigtige stillinger skal besættes

Står din virksomhed for at skulle ansætte højt kvalificeret personale – for eksempel specialister eller ledelsespersoner – kan det anbefales, at du uddelegerer ansættelsesprocessen (eller dele heraf) til et professionelt rekrutteringsfirma eller en headhunter. Det kan nemlig være en noget omstændelig proces selv at skulle forestå udfærdigelse af stillingsopslag, gennemlæsning af ansøgninger og CV’er, indkaldelse af kandidater til samtale og afvikling af måske indtil flere samtalerunder. Hvis du samtidig har et job, der skal passes, er chancen for, at du kun gør arbejdet halvt, til stede i faretruende grad. Og hvorfor så ikke overlade tjansen til de professionelle?

Hvordan foregår headhunting?

En headhunting proces tager som regel udgangspunkt i virksomheden eller organisationens krav til de kompetencer og erfaringsområder, som skal være opfyldt ved den pågældende stilling. Det er vigtigt, at headhunteren får en forståelse af, præcis hvad det er for en type person og kompetence, virksomheden søger til stillingen, samt hvilke kriterier, der stilles op i forbindelse med valg af kandidat. Da det er essentielt, at kandidaten vælges ud fra det rigtige beslutningsgrundlag, gennemgås disse faktorer grundigt i samarbejde med nøglepersoner inden for virksomheden, så headhunteren er klædt ordentligt på til at kunne udføre sit job.

Samtidig er det vigtigt at sikre, at kandidaten ikke mister interessen og motivationen undervejs i forløbet. Dette er i særdeleshed vigtigt, når der arbejdes med meget dygtige, erfarne – og dermed eftertragtede – profiler inden for dansk erhvervsliv.

Det er headhunterens opgave at sørge for, at kandidaten rent faktisk har lyst til at arbejde for din virksomhed eller organisation, så at vedkommende ikke falder fra halvvejs gennem rekrutteringsforløbet. Selve rekrutteringsforløbet kan – alt efter, hvad du der vurderes som passende – indeholde personlighedstests, færdighedstests, konkrete opgaver og op til flere interview runder. Samtlige rekrutteringsforløb følges som regel op med evaluering og debriefing, således at virksomhed og headhunter bliver klogere på processen fra gang til gang.

Læs mere om headhunting på https://www.dedikation.dk/headhunting.aspx