Hvem har ansvaret for de firmajulegaver i år?

23 November 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Ofte har man jo den samme person eller personer til at stå for at sørge for firmajulegaver hvert år i et firma, og man forsøger da også i nogle firmaer at gøre det lidt i smug, for det er ofte sjovere at få gaver, som man ikke ved, hvad der er i.

Men der skal da nok være nogle steder, hvor man stemmer om, hvad man skal have i gave, så flertallet ikke bliver skuffet, når man bestiller den samme type firmajulegave til alle; på den måde bliver en del ansatte da også glade, selvom nogle da nok skal blive skuffede.

Bliver de medarbejdere eller andre ansvarlige i firmaet, der står for firmajulegaverne, så udskiftet, fordi de skifter arbejdsplads eller ikke vil have ansvaret længere, så lader man det overgå til andre, der gider, eller man overdrager ansvaret til den nye medarbejder, hvis der er tale om en ny stilling.

Men behøver det at være den eller de samme, der tager sig af firmajulegaverne hvert år?

Det er nemmest med samme proces 

Tingene går ofte nemmest med ensrettede kommandolinjer og ikke mindst ansvar, når man lader de samme om at stå for de samme opgaver hvert år.

Er man blevet god til det, så er det jo også nemmest at forsætte på den måde, end at en ny person skal oplæres i, hvordan man – i denne sammenhæng – skaffer firmajulegaver til virksomheden.

Omvendt kan det også blive lidt af en sovepude, fordi man ved, hvordan man skal gøre tingene, at man ikke lægger passion i det, men at man bare skal have det overstået.

Derfor kan det måske være smart med en turnusordning for hvert år, så det til dels er de samme, der står for det, men så man også får noget rotation i, hvem der står for det.

Måske har man bare brug for ny inspiration til firmajulegaverne, og så kan man jo helt praktisk kigge her: https://www.firmagavernu.dk/da/firmajulegaver 

More articles