Genskab dit flotte trægulv med en professionel gulvafslibning

12 September 2019 Astrid Pedersen

editorial

Et flot og velholdt plankegulv er et smukt syn, og tilføjer stemning og autenticitet til en hver bolig. Trægulve sprede hygge og er samtidig utroligt stilfulde. De er behagelige at betræde og kønne at kigge på – så længe de vel at mærke har modtaget den fornødne pleje igennem årene, og således stadig er ensartede og glatte i overfladen.

Et slidt trægulv er en anden historie. Når et trægulv har været udsat for årtiers daglig brug, og måske ikke er blevet vedligeholdt efter forskrifterne, vil det uvægerligt blive mat og flosset i overfladen – især der hvor det betrædes allermest.

Især gulve, som er behandlet med de såkaldt ikke forseglende behandlinger, nemlig sæbe eller olie, er særligt sårbare og modtagelige over for slitage. Her er træværket nemlig ikke indkapslet i beskyttende lak eller maling. Beskyttelsen består udelukkende i en hinde af fed sæbe eller olie, som ved seneste behandling blev skuret grundigt ned i træværkets overflade.

Denne hinde kræver stadig vedligeholdelse i form af gulvvask med særlig sæbe, som holder træværkets fibre mættede, og dermed gør gulvet overflade vand- og støv afvisende. Med tiden slides denne hinde dog bort, og så tørrer fibrene ud, hvilket giver anledning til grålige slidspor, pletter fra spildte væsker samt en tendens til dannelse af irriterende splinter.

Flot gulv på ny med en grundig gulvafslibning

Den eneste måde, hvorpå du kan få dit lækre trægulv igen, er ved en effektiv, dog skånsom, gulvafslibning. Denne bør udføres af en professionel gulvmand, hvis du ønsker det smukkeste og mest holdbare resultat. Når du overlader din gulvafslibning til en dygtig håndværker, får du som regel også en efterbehandling efter eget valg med i pakken. Du kan således vælge at få dit gulv behandlet med sæbe, eller du kan vælge en hård lak, hvis du ønsker et mere slidstærkt og rengøringsvenligt gulv.

Læs mere på Gulvkanonen.dk

More articles