Gå trygt til tandlæge i Storvolde

03 November 2021 Astrid Pedersen

editorial

Er du en af de mange som gang på gang springer tandlæge besøget over? Så har du sikkert en eller flere undskyldninger parat.

Jeg har ikke råd til tandlægebesøg

En kendt undskyldning for ikke at gå til tandlæge med regelmæssige mellemrum er at pengepungen ikke tillader det. Men det er faktisk en virkelig dårlig undskyldning.

Et standard tandtjek med tilhørende rensning af tænder og tandkød koster ikke mere end en tur til frisøren eller en glad aften i byen. Det er temmelig vigtigt at prioritere disse tandlæge besøg – især af økonomiske hensyn. Dropper du kontrol besøget vil du nemlig risikere at eventuelle forstadier til eksempelvis karies eller parodontose udvikler sig.

Er skaden først sket vil tandlægen ikke kunne stille noget som helst op ud over måske at fjerne en eller flere tænder. Og skal disse erstattes med implantater kigger du på en behandling som er temmelig meget dyrere end et årligt kontrol besøg eller to hos din lokale tandlæge.

Jeg har tandlægeskræk – hvad gør jeg?

Rigtig mange danskere lider af tandlægeskræk – en angst lidelse som ofte er affødt af uheldige oplevelser hos en tandlæge tidligt i livet.

Tandlægeskræk er en reel lidelse som desværre forhindrer én i at gå til tandlæge og dermed øge chancerne for at bevare tænderne sunde og stærke livet igennem. Lider du af tandlægeskræk bør du dog ikke lade dette være til hinder for god tandpleje.

De fleste tandlæger i Danmark er rustet til at håndtere patienter med tandlægeskræk. Du skal blot oplyse om din lidelse i forbindelse med booking af konsultation. Så vil der blive sat ekstra tid af til din behandling. Det betyder at du selv kan styre tempoet og få de pause du behøver. Og så vil dine tænder kunne få den pleje de behøver.

Bestil tid hos din tandlæge i Storvolde på tandlaegerne-klarup.dk.

More articles