Forskellige typer alkoholbehandling – vælg den rette

05 April 2022 Astrid Pedersen

editorial

Hvis du igennem en periode har drukket alkohol hver eneste dag, og samtidig oplevet at dit indtag er øget hen over samme periode, er du sandsynligvis på vej ud i et alkoholmisbrug. Og så er det en god idé at få hjælp til afvænning gennem professionel alkoholbehandling.

Alkoholbehandling – hvordan og hvorledes?

Hvis du er i tvivl om hvilken form for alkoholbehandling der er den rette for dig kan du med fordel læse med her. Der findes nemlig flere forskellige modeller som hver især retter sig mod varierende sværhedsgrader og typer af misbrug.

Du bør sætte dig ind i dit eget misbrug før du vælger hvilken alkoholbehandling der passer bedst til dig. Og det er selvfølgelig altid en god idé at tage lægen med på råd.

alkoholbehandling

Ambulant alkoholbehandling med antabus

En mulighed for dig, som endnu ikke har udviklet et svært og kronisk misbrug af alkohol, er en behandling med antabus. Ambulant alkoholbehandling har den store fordel at den kan foregå sideløbende med at du passer dit arbejde og bor i dit eget hjem sammen med din familie mens du er i behandling.

Du vil blive behandlet med antabus – et kemisk stof som går i forbindelse med alkohol i dit fordøjelses system, og som forårsager akut sygdom hvis du indtager alkohol. Samtidig vil du skulle aflægge den lokale klinik en visit med jævne mellemrum så der kan blive tjekket op på din situation. Du vil blive tilbudt terapi og gruppeforløb, og vil med tiden få et mere afbalanceret og afklaret forhold til alkohol.

Alkoholbehandling med indlæggelse på misbrugscenter

Er dit alkoholmisbrug af sværere karakter kan det godt være vanskeligt, og samtidig forbundet med stor risiko, selv at forsøge sig med afvænning. Her anbefales det at du tjekker ind på et ,bc som for eksempel Behandlingscenter Stien. Klik ind og læs mere på behandlingscenter-stien.dk.

More articles