Forloren hare – det lækre og nemme aftensmåltid

07 October 2018 Astrid Pedersen

editorial

Forloren hare er – i bund og grund – en vældig stor frikadelle, garneret med bacon. Et andet navn for forloren hare er farsbrød, hvilket også er ret passende og sigende – forloren hare skæres nemlig i skiver, nærmest som et brød. Til gengæld er forloren hare knap så krævende at tilberede som frikadeller, da du ikke skal stå og forme et utal af små kødboller og møjsommeligt stege dem på panden. Farsen til forloren hare skal blot anbringes i et ildfast fad, dækkes af bacon eller spæk, og dernæst bages i ovnen. Og så skal den serveres for de sultne gæste, akkompagneret af brun sovs, kortofler, og måske lidt ekstra garniture i form af grønne bønner, ribs gele, eller en salat med mormor dressing.

Forloren hare – en populær klassiker

Netop fordi forloren hare er så nem at have med at gøre, har retten vundet indpas i de danske køkkener, og serveres til såvel hverdag som fest. Hele familien kan være med, når der kommer forloren hare på middags bordet – det er de færreste, som kan sige nej tak til det velsmagende, møre kød og den aromatiske sovs. Og det er, som sagt, knap så omstændeligt at tilberede en omgang forloren hare, som det er at lave frikadeller eller krebinetter.

Samtidig er ingredienserne at finde i et hvert supermarked – og i den relativt billige ende, oven i købet. Du skal til selve den forloren hare blot bruge hakket kalv (eller okse) og flæsk, salt og peber, hvedemel, rasp, piskefløde, æg, røget spæk og bacon i skiver. Og til sovsen skal du bruge sovse kulør og ribs gele. Af redskaber skal du bruge et ildfast eller ovnfast fad, en god kniv og en tykbundet gryde, så er du klar til at lave forloren hare til hele familien.

Se den fulde opskrift og fremgangsmåde på dk-kogebogen.dk

More articles