Forlæng levetiden på en termisk måde

04 September 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når du lige læser om, at man kan forlænge levetiden på en termisk måde, hvilket i vores tilfælde handler om termisk sprøjtning og for den sags skyld også termisk indsmeltning, så kan det måske være, at du tænker på en gammel myte.

Der kører nemlig et rygte om, at saglige Walt Disney valgte at lade sig nedfryse, hvilket skulle have været hans ønske efter døden, så han senere kunne genopstå, når teknologien var til det.

Du kan nok allerede høre nu, at det lyder som ren science fiction, og det er da netop også det: bare et rygte.

Godt nok findes der reelt mennesker, der lader sig nedfryse med tanke på, at de kan bliver genoptøet senere hen i livet.

Det er nok mere et spørgsmål om, at man er bange for det uundgåelige her i livet: døden.

Men faktisk er der med termisk sprøjtning og ditto termisk indsmeltning ikke tale om noget, man forlænger levetiden med for mennesker, men som man kan bruge på “døde” elementer.

Dette kan være alt fra aksler, pumpedele, lejer, tætninger, stemplinger, valser og endnu flere ting.

Vi vil ikke begynde at gå i detaljer med at beskrive processen i selve udførelsen af de termiske processer, for selv hvis man bare begynder at kradse lidt i overfladen, så er man nødt til at blive endnu mere teknisk for at kunne forklare, hvad det egentlig drejer sig om.

Det bliver hurtigt kedeligt og nørdet, og desuden er der skrevet om emnet før.

Vi vil hellere forsøge at forklare dig, hvad du kan få ud af at bruge disse processer.

For ved at påføre dem på de nævnte elementer og flere til, så kan man faktisk forlænge brugstiden på dem med op til flere år.

Forestil dig lige, at du ikke skal bruge unødvendige udgifter på udskiftninger, når du bare kan få brugt denne proces, og så holder de meget længere!

Det er da smart.

More articles