Fodboldens hjem

23 August 2021 Didier Larsen

editorial

Jeg er vild med engelsk fodbold. Det er faktisk en underdrivelser. Jeg elsker engelsk fodbold, og særligt har ‘Premier League’ et et helt specielt plads i mit bankende drenge hjerte. Netop derfor er jeg virkelig glad for, at jeg lang om længe kan komme på en fodboldtur england efter næsten to års lockdown.

Manchester United

Mit yndlingshold i den engelske Premier League er uden tvivl Manchester United Football Club. Siden jeg så den tidligere danske topspiller Peter Hansen Bolesław Schmeichel forsvare målet for “De Røde Djævle” første gang som barn, der har jeg været fuldstændig besat af klubben.

Jeg var ikke mere ende 6 år gammel, da jeg første gang så Peter Hansen Bolesław Schmeichel med sin kæmpe udstråling og hans frygtindgydende præcise lange spark og udkast, hvor han derved skabte de hurtige kontraangreb, som oftest endte med at klubbens fløje og angribere scorede mål. Og de sportslige resultater taler deres helt tydlige sprog.

Da Peter Hansen Bolesław Schmeichel spillede i Manchester United Football Club, der vandt han først og fremmest i alt fem mesterskaber i Premier League. Og derudover var han også med til at vinde i alt tre FA Cup titler. Det var ikke kun i engelsk fodbold, at Peter Hansen Bolesław Schmeichel brillerede med fornemme titler. Også internationalt var han med til at vinde fine titler for den engelske arbejderklub.

Faktisk i sit allerførste år i klubben, der var han med til at vinde den prestigefulde Europæiske Super Cup. Men, hvis man er kender af internationelt fodbold, og man har styr på sin historie, så er der ingen tvivl om, at den absolutte helt store triumf kom i sæsonen 1999. I denne sæson der vandt Manchester United Football Club som den første og hidtil eneste britiske klub nogensinde ‘The treble’. Det betyder, at klubben vandt det engelske mesterskab, FA-Cuppen og UEFA Champions League. Der udover var Peter Hansen Bolesław Schmeichel også med til at vinde EM for Danmark i 1992, men det er en helt anden historie.

More articles