Find hjælp til pårørende til misbrugere

20 September 2020 Astrid Pedersen

editorial

I dag snakkes der meget om at misbrugere skal hjælpes. Men det er som oftest kun de tætteste pårørende som kan overtale en misbrugsramt person til at gå i behandling. Og derfor er det i særdeleshed relevant at foranstalte hjælp til pårørende til misbrugere.

Hvordan hjælper jeg min misbrugsramte kæreste eller ægtefælle ud af afhængigheden?

Er du i forhold med en person som igennem et stykke tid har oparbejdet et solidt misbrug af alkohol eller receptpligtig medicin bør du skride ind med det samme. Det kan selvfølgelig godt være rigtig svært at vide hvorledes man som pårørende skal gebærde sig i sådan en situation.

Måske har du forsigtigt prøvet at antyde over for den misbrugsramte eller alkoholiserede person at vedkommende havde et problem – og er blevet mødt med vrede og afvisning. Dette er absolut ikke behageligt, men heller ikke ualmindeligt. En stor del af afhængighedens og misbrugets anatomi handler om fornægtelse – ikke mindst selvfornægtelse – samt løgn og bedrag.

Alle misbrugere er intellektuelt godt klar over at der findes et problem, men de søger at holde det skjult for omverdenen – selv for deres nærmeste – og formår samtidig at lulle sig ind i en forestilling om at problemet er ikke eksisterende. Ved konfrontation må du regne med at vreden blusser op. Og det er derfor det er vigtigt at du ikke står alene med den.

Få hjælp til at hjælpe hos Behandlingscenter Søby Park

Du kan med fordel kontakte Behandlingscenter Søby Park hvis du har brug for hjælp i forbindelse med at skulle overtale din misbrugsramte kæreste eller ægtefælle til at gå i behandling. Behandlingscenter Søby Park kan hjælpe med at foranstalte en såkaldt intervention – og kan stå klar med en plads på misbrugscenteret med kort varsel.

Du kan læse mere, og kontakte Behandlingscenter Søby Park, via hjemmesiden behandlingscentersoebypark.dk

More articles