Få silkebløde fødder med en fiskespa

17 januar 2017 Emilie Jacobsen

Hvis du har meget hård hud på fødderne, drømmer du sikkert om at slippe af med det. Det er meget muligt, at du har prøvet mange forskellige ting. Det kan for eksempel være at smøre fødderne med creme hver aften, inden du går i seng, eller at tage ugentlige fodbade for at fjerne den hårde hud. Men hvis det ikke har hjulpet, kan det være, at det er på tide at prøve noget nyt. Det kan for eksempel være en fiskespa på en wellness i Aalborg

Hos klinikken Esthetique i Aalborg har de mange års erfaring med at behandle folk med hård hud med en fiskespa. Det er en god løsning, der hverken gør ondt eller tager lang tid. 

Esthetique bruger de særlige garra rufa fisk, der også kaldes doktorfisk. Det er en lille fiskeart, der holder meget af at spise døde hudceller. Fordelen ved lige præcis denne type fisk er dog, at de ikke har tænder. De kan derfor ikke bide huden af, men suger den af i stedet. Det betyder, at det ikke gør ondt, men tværtimod kan føles rart eller kilde lidt. 

En anden stor fordel ved garra rufa fisken er, at den producerer et enzym, når den spiser, som trænger ind i din hud. Enzymet påvirker din hud, så den ikke dør lige så hurtigt. Det vil sige, at du ikke får lige så meget hård hud eller død hud på fødderne. Det vil være en stor fordel for dig. 

Når du skal til en fiskespabehandling, er det vigtigt, at du ikke lige har fjernet hård hud fra dine fødder. Jo hud der er, jo mere lyst har fiskene nemlig til at spise. 

Du kan vælge behandlinger på mellem 20 minutter, 30 minutter og 45 minutter. Derudover har du hos Esthetique og mulighed for at vælge en 20 minutters behandling med 10 minutters fodmassage efterfølgende. Mange vælger den korte behandling til at starte med, men finder ud af, hvor gode behandlingerne er, så de ender med at vælge den lange næste gang. 

Der er også nogle hudsygdomme, som en fiskespa er særlig effektiv i forhold til. Det er for eksempel psoreasis, eksem og dårligt blodomløb i fødderne. Her kan fiskene virkelig gøre en forskel for din hud og dit helbred. Der er dog også nogle lidelser, der kan forhindre dig i at få en fiskespa. Det er for eksempel fodvorter, neglesvamp og nedsat immunforsvar. Det er derfor altid en god ide, at du tjekker dine fødder, inden du melder dig til en fiskespabehandling. 

Flere Nyheder