Få den bedste hjælp til god mundhygiejne hos din lokale tandlæge

02 February 2020 Astrid Pedersen

editorial

At have fast tilknytning til en tandlæge, som man stoler på og har tiltro til gør sit arbejde ordentligt, er faktisk lige så vigtigt for helbred og sundhed som at have en god praktiserende læge med lignende egenskaber. Men hvor du af det offentlige får tildelt en læge eller et læge hus, er du selv nødt til at gøre et stykke opsøgende arbejde for at finde din faste tandlæge klinik.

Du bør se dig godt for, når du vælger tandlæge. Det skal nemlig ikke være sådan, at du springer dine årlige – eller halv årlige – tandlæge besøg over blot fordi du ikke føler dig godt tilpas i tandlægens stol. Tand arbejde er en tillids sag, og du skal have fuld fortrøstning ved at sætte dig til rette og gabe op.

Hvorfor er det vigtigt at gå til tandlæge?

I lighed med andre, som voksede op med gratis tandpleje gennem hele skoletiden, er du sikkert blevet tudet ørerne fulde med vigtigheden af at passe tandlæge besøgene – også når de ikke længere er gratis og påtvungne. Dette er der en grund til. Hvis alle danskere gik til tandlægen og fik foretaget et tand eftersyn og en rensning af tænder og tandkødslommer blot én gang om året, ville mange lidelser i tænder og i gummer kunne undgås.

Måske føler du ikke, at det er så vigtigt for dig at besøge din tandlæge – dine tænder sidder godt fast og er ikke ømme eller smertende, og det bløder ikke fra dit tandkød når du børster tænder (kun lidt engang imellem, i hvert fald). Men du skal tænke på, at når først tandpinen melder sig, er skaden sket. Og så kan dine efterfølgende behandlinger godt gå hen og blive langt dyrere og meget mere smertefulde end et par rutine besøg hos tandlægen på årlig basis.

Du kan læse mere, og booke tid til tandpleje i Vallensbæk, på milletand.dk

More articles