Drop den dyre varme – køb en varmepumpe

03 September 2018 Astrid Pedersen
image

I dagens Danmark kan det godt gå hen og blive en dyr affære at opvarme sin bolig. Den absolut dyreste varme form er elektricitet – elpaneler er og bliver ineffektive i forhold til omkostningen. Og har du et oliefyr i dit hus, skal du huske at medregne udgifter til reparation og vedligeholdelse af dit fyr, når du udregner de samlede omkostninger i forbindelse med opvarmning af dit hus.

Hvordan kan jeg spare på min varmeregning?

Til alt held findes der måder, hvorpå du kan opvarme din bolig på en billigere – og samtidig mere miljøvenlig – måde, end ved anvendelse af konventionelle varmekilder. Det mest anvendte alternativ til eksempelvis elpaneler eller oliefyr er de såkaldte varmepumper. Med en varmepumpe kan du skære en ordentlig bid af din varme- og elregning – etableringsomkostningerne ved en varmepumpe er således tjent ind igen i løbet af meget kort tid.

Samtidig er varmepumper mere miljøvenlige end de traditionelle varme systemer, da energi udnyttelsen og effektiviteten af en varmepumpe er meget høj. Dette betyder, at du kan tage et langt, varmt bad uden at have dårlig samvittighed over for miljøet – og skrue op for radiatoren om vinteren uden at være bange for at blive ruineret af næste varmeregning.

Hvilken varmepumpe er bedst?

Der findes mange forskellige typer, størrelser og modeller af varmepumper på det danske marked. Hvilken varmepumpe, du skal vælge, kommer helt an på din boligs beskaffenhed. Hører du til de, som i forvejen har et vandbaseret varmefordelings system, kan du vælge en luft til vand varmepumpe. Og baserer du i stedet din opvarmning på elvarme, er det oplagt at vælge en luft til luft varmepumpe. Du bør under alle omstændigheder gå efter en varmepumpe, som er dokumenteret kraftig og holdbar, og som kan levere den effekt, du ønsker.

På gramenergi.dk kan du finde et bredt udvalg af varmpumper i høj kvalitet.

More articles