Brugte biler – det er det samme uanset om du bor i Fredericia eller Hobro

20 October 2020 Maya Hindsberg

editorial

For langt de fleste er en bil et stort køb og jo mindre man bor i centrum af København, også et ret nødvendigt et. Enten fordi man pendler til arbejde fra f.eks. Fredericia eller det lokale trafiknet af toge og busser bare ikke virker optimalt. Det kan dog være utroligt svært at gennemskue og det er kompliceret at finde ud af bilens stand og reelle værdi.

Derfor har vi her nogle gode råd til, hvad du kan gøre og være opmærksom på, når du køber din bil brugt.

Undersøg markedet for din biltype – det betaler sig

Ja, som med så meget andet, kan det være en rigtig god ide at alliere sig med internettet og danne sig et overblik over markedet for den type bil eller det produkt, du gerne vil købe.

Det vil du gerne, fordi det gør dig mere sikker ,når du skal foretage en handel, at kende til prisniveauet på forhånd. Der er nemlig mange steder, som har en database over priser på brugte biler og så sikre du dig ikke at betale overpris.

Når du vurderer, bør du også kigge på forholdet mellem, hvor mange kilometer den har kørt, altså kilometertallet og bilens pris. Det er sådan, du sikrer dig den bedste pris.

Vær opmærksom på bilens stand

Rigtig mange danskere er begyndt at købe deres biler brugt og derfor er det så vigtigt at undersøge bilens stand inden man køber den.

Der er nemlig en klar tendens til at forveksle det, at bilen er blevet godkendt ved et syn, med at bilen dermed er fejlfri og i rigtig god stand. Det, at bilen er godkendt, betyder nemlig ikke at alle dele af bilen fungere som de bør, men blot at den gerne må køre på vejene uden at bryde loven. Derudover kan det være en god ide at se, om der er tydelige tegn. Er den renlig og præsentabel? Er dækkende slidt ens, og hvordan er bilens historik?

More articles