Bil lån – når den gamle bil skal skiftes ud

29 June 2019 Astrid Pedersen

editorial

Når din gamle bil tilbringer mere tid med en mekaniker under sig end med dig bag rattet, er det på tide at overveje, hvorvidt den skal skiftes ud med en nyere model. Mange mennesker forbinder det at købe en ny bil med den vildeste luksus.

Men for en familie, som er afhængig af bilen i det daglige – til transport mellem hjem, skole, institution og job samt til indkøb og andre gøremål – er et velfungerende og stabilt transport middel en absolut nødvendighed. Det nytter ikke noget, at man, hver gang man sætter sig ind i bilen, skal sige en stille bøn for at denne tur ikke er bilens sidste.

Bør jeg købe en ny bil?

Der er i det hele taget rigtig mange grunde til at skrotte den gamle spand til fordel for en ny og drift sikker bil. For det første bør du tænke på familiens sikkerhed. Nyere biler er mere sikre og trygge at køre rundt i end gamle biler, hvor styretøjet og bremse systemet ofte er slidt, og resten af de mekaniske og elektroniske dele helt sikkert har set bedre dage.

De biler, som triller ud fra fabrikkerne anno 2019, er som regel forsynet med state of the art teknologi og smarte, elektroniske hjælpemidler, som gør kørslen både sjovere og mere sikker – for eksempel bak sensor og parkeringskamera. For det andet er der det økonomiske aspekt. En gammel bil er typisk en rigtig benzinsluger – og et kan mærkes i familiens budget. Og hyppige værksteds besøg repræsenterer heller ikke nogen lille og ubetydelig udgift.

Hvordan kan jeg finansiere køb af ny bil?

For at få råd til at betale for din nye bil, kan det være nødvendigt at optage et såkaldt bil lån. Hos Ikano Bank kan du ansøge om et bil lån uden krav om udbetaling – læs mere på https://ikanobank.dk/laan/billaan 

More articles