Bevar tænderne smukke og sunde med hjælp fra din tandlæge

05 januar 2022 Astrid Pedersen

editorial

Er du blandt de mange danskere som ikke har været til tandlæge siden din folkeskoletid? Så bør du faktisk komme af sted. Et til to tandlæge besøg om året kan nemlig gøre en kæmpe forskel når det handler om at bevare det blivende tandsæt smukt og stærkt.

Hvordan kan en tandlæge hjælpe mig?

Din tandlæge har først og fremmest en opgave med at forebygge sygdomme i tænder og tandkød. Derfor vil du i forbindelse med dine årlige eller halv årlige tandlæge besøg få tilbudt en grundig undersøgelse af alle dine tænder samt dine gummer.

På den måde kan tandlæge hurtigt konstatere om der skulle være ansatser til diverse dårligdomme, her under de særdeles udbredte lidelser karies (huller i tænderne) og parodontose.

image

Først nævnte er et resultat af syre skader på tandens emalje som, hvis den får lov at udvikle sig, kan ætse sig hele vejen ind til tandens kerne. Her kan bakterier bosætte sig og give anledning til betændelse hvilket er meget smertefuldt og desuden farligt for tanden. I værste fald kan du miste hele eller dele af den ramte tand. Og så kigger du på dyre behandlinger med montering af kunstig tandkrone eller isættelse af tandimplantat.

Karies kan forebygges ved hjælp af pensling med fluor, hvis syreskaden endnu ikke er så alvorlig kan den slibes bort, og skaden på emaljen lappes med en plast fyldning. Dette er en forholdsvis enkel procedure. Og sørger du for at besøge din tandlæge en gang eller to om året kan du sikre at det bliver ved dét.

Hvor kan jeg finde den bedste tandlæge i Hjørring?

Er du bosiddende i den nordlige del af Jylland, nærmere betegnet Hjørring, kan du finde din lokale tandlæge hos Tandlægerne Brinck Seidelins Gade. Du kan læse mere, og bestille tid til en tandrens med tand eftersyn, på http://www.tandbrinck.dk/.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://bil-bloggar.se/

https://bil-blogg.se/

https://bilnews.se/

https://bilarochcamping.se/

https://bilnewz.se/

https://bilpower.se/

https://bilutflykter.se/

https://dinnyabil.se/

https://dintrafik.se/

https://motorochteknik.se/

https://nyttombilar.se/

https://vimedbil.se/

Flere Nyheder