Badetøj til baby. Klar til at svømme

23 April 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er egentlig pudsigt. 

Vi mennesker lever på en planet, der er 70 procent dækket af vand, og vores forhistoriske forfædre levede også i vandet, og en dag besluttede de sig for at bevæge sig på land.

Spol flere milliarder år frem, og så lever vi mennesker langt størstedelen af tiden på lang, selvom vi for længst har erobret vandet og i flere århundrede havde vandoverfladen som den vigtigste distance at tilbagelægge for at foretage handel på tværs af landegrænserne på den hurtigste og nemmeste måde.

Man forventer desuden, at de fleste mennesker kan svømme. Vi har svømmehaller flere stedet i Danmark, vi elsker at svømme ved kysterne – som vi har så mange kilometervis af – så der bliver faktisk kigget skævt til en, hvis man ikke kan svømme.

Fugle lever i luften, og ungerne lærer at svømme fra noget nær, de første fjer viser sig, og vingerne breder sig ud. Fisk bliver født i vandet, så de skal lære at svømme med det samme.

Menneskebørn lærer at gå mere eller mindre af sig selv, for vi skal bevæge os rundt på to ben. Kan man ikke det efter få år, bliver man betragtet som et misfoster.

Forældrene kan hjælpe til med, at denne proces går hurtigere og mere gnidningsfrit, men barnet vil ofte lære at gå selv ved at observere alle andre mennesker gå på to ben.

Men svømning, det træner vi også vores børn i fra de er helt små. De går til babysvømning som nogle af deres første aktiviteter i livet, selvom det ikke i samme omfang forventes, at mennesker skal kunne svømme.

Som voksen vil barnet måske ligefrem afsky vand og have vandskræk.

Ikke desto mindre skal man have godt badetøj til baby, når de skal ud at lære at svømme fra første gang, til de ikke længere er en baby.

Hvem ved, måske bliver de ligefrem en atlet som voksen, der begår sig med vandsport.

More articles