Alt om undervognsbehandlingen

23 March 2021 Maya Hindsberg

editorial

Et autoværksted i Solbjerg, eller et hvilket som helst andet autoværksted vil være klar til at hjælpe dig med en undervognsbehandling. Men hvad er det nu lige det er? En undervognsbehandling er en behandling, der har til formål at beskytte bilens undervogn imod rust.

Det er især vigtigt at gøre, når du har bil i Danmark, da vores biler er ekstra udsatte på grund af det fugtige vejr og det store forbrug af salt og grus i de kolde måneder. Dette er uanset, om du har en normal benzin drevet bil, eller en el eller hybrid bil. Det er nemlig de færreste biler, som er produceret med det danske marked i mente, og derfor anbefales det ofte at rustbeskytte sin undervogn, når bilen købes. Den slags kan endda ofte forhandles ind i købsaftalen, når du køber bilen. 

Gode ting at vide om undervognsbehandling

En af de hyppigste spørgsmål er, hvad forskellen er imellem undervognsbehandling og rustbeskyttelse. En undervognsbehandling er som regel noget, hvor den synlige del af bilens undervogn, bliver behandlet imod rust. Rustbeskyttelse er derimod en langt mere dækkende og effektiv behandling, som både beskytter motorrum, døre, klapper samt diverse hulrum, samt undervognen. Du går altså ikke helt galt i byen med nogle af delene. 

Det der er mest vigtigt, er dog hvordan udførelsen er. Valget af rustbeskyttelse/undervognsbehandling er faktisk knap så vigtigt. Udførelsen og forarbejdet er vigtigt, for jo renere undervognen og delene er, ved første behandling, jo bedre bliver bilen beskyttet. Du kan altså købe den bedste rustbeskyttelse på markedet, men hvis ikke forarbejdet er gjort ordenligt, vil det ikke gøre det store.

Når det er sagt, behøver du selvfølgelig ikke behandle din bil. Det er ikke en garanti for, at bilen er mere værd, hvis du f.eks. vil sælge den, men det er en god måde for dig at passe på din bil, så den holder længere.

More articles