Sådan vedligeholder du lakeringen på din bil

23 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Hvis du har fået ny bil, eller har fået lakeret din bil, så vil du naturligvis gerne have, at den holder farven og kvaliteten så længe som muligt. Det kan være en udfordring, da uheld kan ske, såsom stenslag på motorvejen eller ridser fra parkerende biler. Vi har lavet en liste med 4 råd til, hvordan du vedligeholder lakken på din bil. Hvis du vil vide mere, så læs med her.

Sikre omgivelser

Der er ikke meget at gøre når uheld sker eller hærværk bliver begået på din bil. Du kan dog parkere din bil et sikkert sted. Hvis du har en garage med garageport er det perfekt, ellers skal du finde et sted, hvor du ved der ikke sker noget. Der vil altid være nogle, der ikke har respekt for andres ejendele. Det er op til dig selv at prøve at sikre din bil bedst muligt.

Tag over kølerhjelmen og tørre omgivelser

Regnvand kan være skadeligt for lakken på din bil, da det er surt vand. UV-stråler fra solen kan også nedsætte den langvarige kvalitet. Dette vil med tiden betyde, at din bil kan blive misfarvet og afbleget.

Hvis du ikke har en garage, er det bedste at parkere i et parkeringshus eller en overdækket parkeringsplads. Har du heller ikke disse muligheder, kan du overveje et bildækken, hvis pladsen er uden overdækken.

Regelmæssig bilvask

Vasker du din bil regelmæssigt holder farven og lakken i meget længere tid. Nok kan overvask medfører afslibning af lakken, men det snavs du får på bare en time på landevejen, er langt mere skadeligt end bilvask i det lange løb.

Selvom din bil har klarlak, er det alligevel en god idé at give den et ekstra lag voks, når du vasker den. Det giver et ekstra lag sikkerhed, inden det går udover kvaliteten på lakering og farve.

More articles